Dimitrije Jelić (©Starsport)
Dimitrije Jelić (©Starsport)

Zvanično: Jelić iz Zvezde u Partizan

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 22:37

Doskorašnji čuvar mreže crveno-belih predstavljen kao pojačanje srpskog vicešampiona

Kao što je Mozzart Sport najavio pre dve nedelje, Dimitrije Jelić je novi golman Partizana. Momak iz Smederevske Palanke dolazi iz redova ljutog rivala, Crvene zvezde, a ranije je branio boje Vojvodine.

Klub iz Humske je putem društvenih mreža predstavio jedno od četiri pojačanja za narednu sezone. Osim talentovanog golmana, u Partizan su ovog leta stigli bekovi Nemanja Peštić iz dobojske Sloge, Crnogorac Luka Barjaktarović iz Slobode iz Tuzle i grčki pivotmen iz Diomidisa Georgios Markatatos.

Izabrane vesti

Jelić je ovog leta imao ponude pančevačkog Dinama i beogradskog Obilića, ali se odlučio da nastavi karijeru u Humskoj. Talentovani čuvar mreže dolazi umesto jednog od najboljih rukometaša Partizana u prethodne dve sezone, Andreja Trnavca, koji je pojačao novosadsku Vojvodinu.

Čuvar mreže, koji je prošlog meseca bio na mini pripremama sa razvojnim timom Srbije, predvođen selektorom Tonijem Đeronom, činiće naredne sezone u Humskoj golmanski trio sa starosedeocem Ivanom Mihajlovim i mladim Makedoncem Stefanom Hristoskim koji je tokom proteklog šampionata stigao u crno-beli tabor, a branio je u otadžbini u Prilepu i Ohridu.

Crno-bele su osim Trnavca napustili i Stefan Petrić (Vardar), Martin Varga (Slovan Ljubljana), kao i iskusni Vuk Lazović i Nemanja Milovanović, dok će sigurno novi trener Đorđe Ćirković u prvom delu sezone da bude lišen usluga kapitena i vođe tima Nikole Zečevića koga čeka pauza od sedam, osam meseci zbog operacije ligamenta kolena.

Vođa novog Partizana biće reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović. Novi kapiten tima je najiskusniji, levo krilo Mladen Šotić.




tagovi

Dimitrije JelićRK PartizanRK CrvenkaMarkus LiberRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara